Zorunlu geldiler; gönüllü oldular
Van’ın Çatak ilçesinde örnek bir eğitim seferberliği yaşanıyor
Bölgeye zorunlu hizmet için gelen iki bayan öğretmen, gösterdikleri fedakârlıkla dikkat çekiyor. Sınıf öğretmeni Aylin Tunçbaş, zorunlu hizmet süresi bitmesine rağmen köyden ayrılmadı. Asuman Kahraman ise köyevini anasınıfına dönüştürdü .
Zorlu tabiat şartları, okulların fizikî yetersizliği ve terör olayları yüzünden birçok öğretmen Doğu’da görev yapmaya çekinir. Hemen hepsi görev süresi biter bitmez bölgeden ayrılır. Ancak iki eğitim gönüllüsü her türlü riski göze alarak kendilerini öğrencilerine adadı. Zorunlu hizmeti gönüllü öğretmenliğe çeviren Aylin Tunçbaş ve Asuman Kahraman, özverileriyle her türlü övgüyü hak ediyor. Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kaçit köyündeki ilköğretim okulunda görev yapan Balıkesirli Aylin öğretmen, zorunlu hizmet süresi bitmesine rağmen köyden ayrılmadı. Çanakkaleli Kahraman ise ilçeye bağlı Atlıhan köyü Büyükağaç mezrasındaki köyevini anasınıfına dönüştürerek , köy çocuklarını eğitime kazandırdı.
İlçeye 15 km uzaklıktaki 80 haneli Kaçit köyünde, 2 derslikli ilköğretim okulunda 4 yıl önce göreve başlayan sınıf öğretmeni Aylin Tunçbaş, köydeki zor şartlara aldırış etmeden çocuklara eğitim veriyor. Dik yamacakurulu köyde eğitimin yanı sıra okulun birçok eksiğini de gideren fedakâr öğretmen, iki yıl önce zorunlu hizmeti tamamladığını, ancak köyde öğretmenliğe devam ettiğini belirtiyor. Balıkesirli bir ailenin tek çocuğu olan Tunçbaş, “Buraya atandığımda çok şaşırmıştım. Ailemle birlikte köye geldim. Ailem burayı ve köylüleri görünce gönül rahatlığı ile beni buraya bırakıp gitti.” diyor.
Aylin öğretmen, mesleğe Doğu Anadolu Böl-gesi’nden başlanılması gerektiğine inanıyor ve şunları söylüyor: “Burası insanın mesleğine çok şey katıyor, yaratıcılığınız artıyor. Öğretmenliğe Doğu’daki bir köyden başlamak çok güzel.İlk başladığınızda zor geliyor ama sonrasındainsan gitmek bile istemiyor. Ben öğrencilerimden ve köylülerden çok memnunum.”
Zorlu tabiat şartları, okulların fizikî yetersizliği ve
İlçeye 15 km uzaklıktaki 80 haneli Kaçit köyünde, 2 derslikli ilköğretim okulunda 4 yıl önce göreve başlayan sınıf öğretmeni Aylin Tunçbaş, köydeki zor şartlara aldırış etmeden çocuklara eğitim veriyor. Dik yamaca
Aylin öğretmen, mesleğe Doğu Anadolu Böl-gesi’nden başlanılması gerektiğine inanıyor ve şunları söylüyor: “Burası insanın mesleğine çok şey katıyor, yaratıcılığınız artıyor. Öğretmenliğe Doğu’daki bir köyden başlamak çok güzel.İlk başladığınızda zor geliyor ama sonrasında
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ