Haber 16

Sinüzit Boyun Ağrısı Yapar Mı?

Eğer boyun bölgenizde ağrı veya sertleşme varsa, buna neyin sebep olduğunu öğrenerek doğru bir tedavi yöntemi uygulayabilir ve böylelikle bazı yanlış tedavilerden kaçınabilirsiniz

Sinüzit Boyun Ağrısı Yapar Mı?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 18 Ocak 2016
  • Sinüzit Boyun Ağrısı Yapar Mı? için yorumlar kapalı
  • 402 KEZ OKUNDU

Eğer boyun bölgenizde ağrı veya sertleşme varsa, buna neyin sebep olduğunu öğrenerek doğru bir tedavi yöntemi uygulayabilir ve böylelikle bazı yanlış tedavilerden kaçınabilirsiniz. Birçok kişi boyun ağrısının sinüs sorunlarından kaynaklandığının farkında değildir. Sizler de sinüzit hastasıysanız ve boyun ağrısı çekiyorsanız, yazımızın devamını okuyabilir ve bu ağrının sinüs sorunlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz.

Sinüsler, burnu çevreleyen çift taraflı dört adet boş alanlardır. Frontal, maksiller, etmoid ve sfenoid sinüsler olarak adlandırılırlar. Eğer sinüsleriniz iltihaplıysa veya tahriş olmuşsa, ağrı ve acı gibi semptomlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Sfenoid sinüslerin konumu nedeniyle, aynı anda sinüs ve boyun ağrısı yaşayabilirsiniz. Eğer boyun ağrısı sinüslere bağlıysa, sinüzit suçlu olabilir.

Boyun ağrısının her zaman birden fazla nedeni olabilir. Ciddi boyun ağrısı oluştuğunda bir doktora başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Sinüs Enfeksiyonları ve Boyun Ağrısı

Sinüzit, sinüslerde oluşan bir enfeksiyon veya inflamasyon (iltihaplanma) sonrası ortaya çıkar. Akut ve kronik sinüzit diye ikiye ayrılır ve bu her iki aşamanın da iyileşme süreleri farklıdır. Akut sinüzit genellikle dört hafta veya daha az sürer. Subakut (akut olmayan) sinüzit dört ile sekiz hafta sürebilir. Kronik sinüzit ise sekiz haftadan daha uzun süre kalıcıdır.

Sinüs enfeksiyonu, bireyler için ağrılı ve acı verici bir deneyim olabilir. Sinüzit genellikle soğuk algınlığından sonra ortaya çıksa da, bu hastalığın tek belirtisi soğuk algınlığı değildir. Soğuk algınlığı bir enfeksiyonun daha kolay gelişmesine neden olabilir. Alerjiler, mantar (fungal) enfeksiyon, astım ya da zayıf bağışıklık sistemi sinüs enfeksiyonunun gelişmesine katkıda bulunur.

Eğer sinüzit belirtileri ile birlikte boyun ağrısı da yaşıyorsanız, KBB doktorunuza danışın.

Sinüs enfeksiyonu belirtilerinden kısaca bahsedelim:

Tıkalı, hassas bir burun
Koku veya tat duyusu kaybı
Çene veya diş ağrısı
Kulak ağrısı
Bazen şiddetli baş ağrısı
Yüz ağrısı
Kalın, sarı veya yeşilimsi bir akıntı
Nefes almada zorluk
Gözler, yanaklar, burun ve alın çevresinde şişlik ve hassasiyet
Öksürük
Boğaz Ağrısı
Ağız kokusu
Yorgunluk
Mide bulantısı
Karşılaştığınız sinüzit belirtilerinin şiddeti ve türü; enfeksiyonun türüne, kişisel ve çevresel faktörlere bağlıdır. Eğer boyun ağrısı ya da yukarıdaki belirtilerin herhangi birini yaşıyorsanız, doğru tanı için bir doktora başvurun.

Doktor ile görüşün

Sinüzit ve boyun ağrısı şikayetleri için bir dizi tedavi seçeneği mevcuttur. Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanları sizlerin sinüzit ve boyun ağrısı semptomlarını değerlendirerek, doğru tanıyla tedavi belirleyebilirler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ