Şifalı taşların faydaları!
Taşlar tarih boyu aksesuar olarak kullanımasının yanı sıra şifa vermeleri nedeniyle daima baş tacı edilmişlerdir. Taşların ihtiva ettiği şifalar. Hangi hastalığa hangi taş iyi gelir? İşte taşların faydaları…
Kuvars Kristali’nin Faydaları :
Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanlarında kullanılan Kuvars Kristali, dünya kabuğunun yüzde on ikiden fazlasını oluşturmaktadır. Oksijen ve silikonun bileşiminden oluşan Kuvars, bugün tedavi edici nitelikleri en fazla olan taşların başındadır. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar,aktive eder, biriktirir, geçirir ve kuvvetlendirir. Ayrıca düşünce formlarını aktive eden bir özelliği de vardır.
Kuvarsın özellikle güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağladığına inanılır. Kahinlerin kristal küreler kullanarak yorumlarda bulunmaları, onun zihinsel konsantrasyona ne kadar etki ettiğinin de bir göstergesidir.
Kuvars kristallerinin cinslerine göre çeşitli isimleri vardır.
Bildiğimiz şeffaf kuvarsa halk arasında kaya kristali denebildiği gibi, pembe kuvarsa Aşk Taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda yararlı olduğu kabul edilir.
Rüya Taşı olarak da bilinen dumanlı kuvarsın umutsuzluğa, üzüntüye, öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır.
Çok yönlü bir mineral olması onu saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılır hale getirmiştir.
Kuvars kristalleri hemen hemen tüm burçlarda kullanılabilecek bir taştır.
Ametist’in Faydaları :
Ametist, kuvars ailesinden mor ya da mavi-mor renkli bir taştır. Asırlar boyunca değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır’da mühür olarak değer kazanmıştır. Eski çağlarda “sarhoşluğu yok eden taş” olarak bilinirdi. O zamanlarda bir kısım kadeh, çanak, kap gibi şeylerin birçoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır.
Meditasyon için en ideal taşlardandır.
Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak da bilinir.
Opal Taşı’nın Faydaları :
Kuvarsın bir çeşididir ve kuvars gibi silis oksittir.
Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak da bilinen Opal, karışık bir geçmişe de sahiptir. Kimisi onu talihsizlik getiren bir taş olarak nitelerken, kimisi de güven duygusunu taze tutmak ve düşmanlara karşı güçlü olmak için üzerinde taşır. Ayrıca negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır.
Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst ben’e ulaşmak için kullanılabilir.
Özellikle mücevheratta kullanılan Opal, insanın avuç içi ısıyla renk değiştirme özelliğine de sahip yegane taşlardan biridir.
Opal ; terazi, akrep, yay ve balık burcu insanlarına iyi gelen bir taştır.
Sitrin Taşı’nın Faydaları :
Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk yelpazesi oluşturan sitrin, birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.
Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Kendine güveni güçlendirir, insanın kendine zarar verici eğilimlerini yok eder.
Sitrin masaj yağlarını etkinleştirmek için de kullanılır. Bu taş yağa enerji vererek, dolaşımı hızlandırır ve deriye daha iyi nüfuz etmesini sağlar.
Sitrini ucu aşağı gelecek şekilde boynunuzda taşımanız gerekmektedir. Bu size güven ve evrensel güç sağlar.
Bir diğer adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar. Bunun nedeni onların parasal güçlerini arttırdıklarına inancıdır. Bazı kişilerde onun talihsiz bir taş olduğu fikrindedir ve her ne olursa olsun ona el sürmemeye çalışırlar.
Astrolojide aslan ve başak burçlarının taşlarından biridir.
Lapis Lazuli Taşı’nın Faydaları :
Doğadaki taşların arasında saf olmayan taşlardan biri olan Lapis Lazuli, lazurit ve diğer mavi minerallerin bileşimidir. Bütün buna rağmen o dünyanın en değerli taşlarından biri olma özelliklerinden bir şey kaybetmez.
Çok eski medeniyetlerce de bilinen Lapis Lazuli, bir zamanlar Mısır Kralı Tutankamon’un mezarını süslerdi.
Bu taş her zaman mavidir, ancak rengin yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre farklılıklar gösterir.
Gece Taşı ya da Gerçek Taşı olarak da adlandırılan Lapis Lazuli, renginden dolayı göklerin sembolü olarak kabul edilir. İsim anlamı da “Göklerin Taşı” anlamını içermektedir.
Küçük çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından uzak tuttuğu için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır.
Yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.
Terazi, yay ve balık burçlarının taşı olarak bilinir.
Yeşim Taşı’nın Faydaları :
Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim taşını en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşınu oluşturmuştur.
Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar.
Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır.
Ayrıca Yeşim taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır.
Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarının da taşıdır.
Hematit Taşı’nın Faydaları :
Hematit, demirin başlıca kaynaklarından biridir.
Narin bir kristal çeşididir ve işlenirken Mohs’a göre 6,5 sertlikte olmasından dolayı çok titiz bir çalışma ister.
Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Dalağın doğru çalışmasını sağlar. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir.
Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir.
Eski çağlarda tılsım olarak kullanılan taşların başında gelir, ancak modern çağda da insanlar bu taşın bel soğukluğuna iyi geldiği inancındadırlar.
Yakut Taşı’nın Faydaları :
Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir.
Ona, Hindistan’da “Değerli Taşların Efendisi” adını yakıştırmışlardır. Amerika, Avrupa’da çıkarılmasına rağmen Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut’un anavatanıdır.
Elmas’tan sonra en sert değerli taştır.
Kan dolaşımına pozitif canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi sınırlamalarından kurtardığı gibi, kendinden fazla diğerlerini düşünmesine yol açar.
Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır.
Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenenler arasındadır. Astrolojik olarak koç, yengeç, aslan, akrep, yay ve oğlak burçlarının da taşıdır.
Akik Taşı’nın Faydaları :
Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.
Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.
Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler.
Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır.
Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.
Aquamarine Taşı’nın Faydaları:
Gök Zümrüt de denilen Aquamarine, soluk mavi-yeşil renkli bir taş olmasından dolayı, Sakin Taş olarak da bilinir.
Her ne kadar Sakin Taş denilse de, Cesaret taşı olarak adlandırılır ve onu taşıyana ya da takana özellikle ölüm karşısında cesaret verdiği söylenir.
Bu taşı renginden dolayı, özellikle denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından geleceği görmek için de kullanıldığından Kahin Taşı olarak da anılır.
Akıl almaz renklerde bulunabilen Aquamarine, mücevheratta kullanılır. Ona muhteşem mavi rengi verebilmek için dört yüz derecede ısıtılması gerekir.
Bu güzel taşın en çarpıcı örnekleri Brezilya’dan çıkar.
Aquamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir, vücudu temizler.
Astrolojik olarak koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşlarındandır.
Obsidyen Taşı’nın Faydaları:
Renginden dolayı kimileri ona Kara Kadife de derler.
Obsidyen’in en tutulan cinsi üzerinde beyaz lekeler olan Kar Taneli Obsidyendir.
Bu tür aynı zamanda Saflık Taşı olarak da bilinir.
Karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirir, zihin ve duyguyu birleştirir. Maskulen enerji verir, negatif unsurları yok eder. Kaygıyı azaltır, bilinçaltındaki blokajları temizler.
Akıl ve sevgi ile bağlarımızdan kopmamayı simgeler.
İkizler ve yay burçlarının taşıdır.
Aytaşı Taşı’nın Faydaları:
Ay’ın parıltısını yansıttığı söylentilerinden dolayı bu ismi alan Aytaşı, lenfotik sistemdeki bozuklukları ortadan kaldırır.
Duygusal dengeleyici vasıflara sahiptir.
Tutumlarda esneklik yaratır. Bu taş hakkında en çok rivayeti ortaya çıkartan yerlerden biri de Hindistan’dır. Hindistan da kutsal bir taş olarak kabul gören Aytaşı’nın sevgilileri daha ihtiraslı yaptığı da söylenir. Aytaşı, kadınlar tarafından kısırlığa iyi geldiği ve üreme organlarının sorunlarını çözmesi ve de kolay doğum yapmaya yaradığı için taşınır.
Kişilerdeki egoizmi giderdiği ve fazla yemek yeme dürtülerini ortadan kaldırdığı da bilinir.
Aytaşı üzerine yapılan rivayetlerin en çarpıcısı da, onu tılsım olarak taşıyan kişiyi şöhretli ve görünmez yaptığıdır.
Burçlar kuşağına yengeç, terazi, akrep, kova ve balık burcunun taşıdır.
Yılan Taşı’nın Faydaları :
Genellikle de tılsım yapımı için kullanılan Yılan Taşı, kadim Mısır Uygarlığı’ndan beri kullanılmaktadır. Taşın bu ismi alması, dış görünümünün bir yılanın derisine benzemesindendir.
Bu sebepten dolayı da her türlü böcek sokmaları, akrep ve yılan sokmaları gibi durumlar için iyileştirici olarak kullanılır. Ayrıca kişilerde romatizmal rahatsızlıklara da iyi geldiği söylenir. Bu taşla romatizma tedavisi yapmak için, ağrılı yerlere bu taşı sarmak gereklidir.
Diğer yandan cerahatlerdeki biriken irini akıtmak için de kullanılabilen bir taştır.
Kaplan Gözü Taşı’nın Faydaları :
Bir kuvars cinsi olan Kaplan Gözü, bazı kesimlerde “Bağımsızlık Taşı” diye de anılır.
Buna sebep, taşın kendisini üzerinde bulunduran kişileri başka insanlara karşı daha az bağımlı yaptığına inanılmasıdır. Bu özelliği ikili ilişkileri zedelediği gibi, iş hayatında da ortaklıkları sona erdirebilir. Bu sebepten de çelişkili bir taş diye de adlandırılır.
Sindirim sistemi bozuklukları bu taş sayesinde giderilebilir. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır.
Duygusal denge unsurudur ve inatçılığı azaltan bir taş olarak bilinir.
Maskulen enerji verdiği gibi, kişilerin olayları net algılamasında rol oynar.
Kaplan Gözü’nün bir özelliği de nazardan koruduğuna inanılmasıdır. Daha çok eski zamanlarda bu niyetle kullanılırdı.
Oğlak ve yengeç burçlarının taşı olarak bilinir.
Topaz (Sarı Yakut) Taşı’nın Faydaları :
Eski zamanların en kudretli taşlarından biri olan Topaz’ın, göz hastalıklarını ve veba gibi salgın hastalıkları ortadan kaldırdığı söylenir.
Bir adı da “Aşk Taşı” olan Topaz’ın pek çok rengi mevcuttur.
Bu taşın sağlıksız insanları sağlığına kavuşturduğu, onları korkaklıktan ve ahlaksızlıklardan koruduğu bilinir.
Çok güzel ve nadir bulunan taşlardan olan Topaz, özellikle mücevher yapımında kullanılır.
Doğal ve muhteşem ışığıyla göz kamaştırıcı bir taştır ama, renksiz ve değişik renk gruplarına da rastlanabilirler.
Sarı Topazla Turuncu Topaz en değerli çeşitleridir.
Bugün dünya yüzünde en değerli Topaz’ların çıkarıldığı ülke Brezilya’dır. Topaz kristalleri genelde dörtgen şeklinde olur.
Topaz elmasla aynı ağırlığa sahip yegane doğal değerli bir taştır. Şeffaf Topaz kimi zaman elmastan ayırt edilemez, bu benzerlik ancak Mohs ölçeğiyle ayırt edilebilir.
Aslan, başak ve balık burcunun taşıdır.
Lal Taşı’nın Faydaları :
Dairesel veya oval biçimli bir taştır.
Lal’in erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır.
Üzerinde taşıyanı, bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı koruduğu bilinir.