Haber 16

İftar ve Sahur için pratik menüler!

Anadolu Sağlık Merkezinden Diyetisyen Cemal Aytaç Ak, Ramazan ayını sağlıklı geçirmek önerilerini bizimle paylaşıyor. İşte iftar için ve sahur için pratik sağlıklı yemek önerileri…

İftar ve Sahur için pratik menüler!
  • Son Dakika / Yerli Diziler
  • 26 Ağustos 2010
  • İftar ve Sahur için pratik menüler! için yorumlar kapalı
  • 451 KEZ OKUNDU

Anadolu Sağlık Merkezinden Diyetisyen Cemal Aytaç Ak, Ramazan ayını sağlıklı geçirmek önerilerini bizimle paylaşıyor:

 

İFTAR:

 

1 kase çorba 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 3-4 zeytin Salata 1-2 ince dilim esmer ekmek ıftardan 1-2 saat sonra 1 tabak etli veya etsiz sebze yemeği veya 2-3 köfte kadar ızgara tavuk/balık/ kırmızı et 3-4 yemek kaşığı pilav/makarna veya 1 dilim börek Salata 1 kase yoğurt veya cacık 1-2 ince dilim esmer ekmek 2 saat sonra 1-2 porsiyon meyve ile 1 bardak süt veya yoğurt veya 1 kase sütlü tatlı 1-2 porsiyon meyve..

 

SAHUR:

1 bardak süt veya ayran 1 haşlanmış yumurta 1-2 dilim az yağlı beyaz peynir Domates – salatalık 1-2 porsiyon meyve Esmer ekmek

veya;

1 kase çorba 1 tabak sebze yemeği 2-3 köfte kadar ızgara tavuk/balık/kırmızı et 1 kase yoğurt 1-2 dilim esmer ekmek

Doğru beslenmenin en önemli ilkelerinden biri sık sık ve az az yemektir. Günlük aldığı enerji miktarı aynı olan, aynı kilodaki ve aynı genetik yapıdaki ikizler eşit miktardaki yemekleri farklı şekilde tüketirlerse sonuç farklı olur. Yemeği hızlı tüketen de sonuç yağlanma olurken az az ve sık sık tüketen böyle bir sonuçla karşılaşmayacaktır.


Ramazanda zayıflamaktan çok bahsedilmesi gereken tehlike şişmanlıktır. ıftar sofraları genellikle oldukça zengin olup, yüksek kaloriler tatlı ile birlikte bu öğünde tüketilmektedir. Erken saatlerdeki iftarı düşünürsek akşam saatlerinde acıktığımızda yanlış yiyecekler tercih edilirse (çikolata, cips, kuruyemiş) üstüne sahur yemeklerinde tüketilen hamur işleri börekler, gözlemeler eklenirse ramazan boyunca ciddi kilolar alınması muhtemeldir. Bu nedenle özellikle erken iftar yemeği yenilen ramazan aylarında iftarı bölüp akşamın ilerleyen saatlerine bir öğün daha eklemek doğru olacaktır. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan tatlılar şişmanlığa neden olan önemli yiyeceklerdir. Ramazan ayında şişmanlamak istemeyenler tatlılardan kaçınmalı, tatlı tüketilecekse az olmak şartıyla sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ