Haber 16

Hangi meyve neye iyi geliyor?

Bilim adamlarına göre bol meyve yemek, hafızayı canlandırıp sinir hücrelerini geliştiriyor.

Hangi meyve neye iyi geliyor?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 23 Kasım 2010
  • Hangi meyve neye iyi geliyor? için yorumlar kapalı
  • 391 KEZ OKUNDU

 PORTAKAL: Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, kalp hastalığı ve felçten korur. Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur, ihtiva ettiği potasyumla cildin kurumasını ve kırışmasını önler. Bağırsak gazlarını söker, parazitlerinin dökülmesini ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, safra salgısını artırır.

ELMA: Kanı ve böbrekleri temizler, cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir, yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizmaya ve gut hastalığına ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar.


ŞEFTALİ: Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, İdrar söktürür.


ARMUT: Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlık ve kabızlığa iyi gelir.


ÇİLEK: Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır. Sigaranın etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır. Kansere yakalanma riskini azaltır, mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir. Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir. Yüksek ateşi düşürür. Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller, cilde canlılık kazandırır.


KİRAZ: Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 kirazda 12- 25 miligram arası “antosiyanin” maddesi bulunur ve bu maddenin ağrı kesici etkisi, aspirinden on kat daha fazladır. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. İhtiva ettiği “flavanoidler” vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar. Kabızlığı giderir, nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur.


KAVUN: Antioksidan özelliği vardır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir.


İNCİR: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Yüksek kan basıncını düşürür, Kemik yoğunluğunu artırır

ÜZÜM: Böbreklerin çalışmasına yardımcı olur, kalp atışını düzenler, karaciğeri temizler. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir. Özellikle bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın.


KİVİ: C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivi DNA’yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserinin engellenmesine yardımcı olur, astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli ölçüde düşürür ve kandaki yağ miktarını azaltır.


KARPUZ: Böbrekleri temizler. Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı ve sulu karpuz, en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Karpuz çekirdeklerindeki “Cucurbocitrin” maddesi kan basıncını düşürmeye ve düzenlemeye yardımcı olur. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir.










BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ