Göz Seğirmesi Neden Olur?
Dünyanın her yerinde göz seğirmesi ile ilgili efsaneler anlatılır. Peki, göz seğirmesi için herhangi bir bilimsel açıklama var mıdır? Bu makalede bundan bahsedeceğiz. Hawaii’deki bir inanışa göre, göz seğirmesinin bir yabancının geleceğinin alameti olduğunu biliyor muydunuz?
Göz seğirmesi göz kapağının istemsiz hareketi yada kas spazmıdır. Çoğu kişi bu durumu yaşamıştır ve aniden başlayıp bir kaç dakika sonra kendiliğinden geçtiğini görmüştür. Ancak göz seğirmesi daha sık oluyorsa ve belirtiler bir kaç günden aya kadar uzun bir süre devam ediyorsa, bu durum sadece bir sıkıntı olmaktan çıkar. Çok nadir bazı durumlarda semptomlar o kadar şiddetlidir ki kişinin gözünü açması zorlaşır. Öyleyse şimdi göz seğirmesinin nedenlerine ve tedavi için neler yapılabileceğine bakalım.
Göz Seğirmesinin Nedenleri: Göz seğirmesinin bazı olası nedenleri sık görülenler ve nadir olanlarla birlikte aşağıda listelenmiştir. Sık Görülen Nedenler; Kuru göz -Işık hassasiyeti (fotofobi), Konjonktivit, Uyku eksikliği, Alerjiler, Stres ve yorgunluk, Hava kirliliği, Aşırı kafein ve alkol alımı, Magnezyum eksikliği, Görme problemleri, Kornea iltihabı, Benign blefarospazm, Göz kapaklarının blefarit veya inflamasyonu Benign esansiyel blefarospazm, uzun süren göz seğirmelerinin en sık rastlanan sebebidir.
Bir veya iki göz kapağındaki kasların istemsiz kasılması ile seyreden bir hastalık olup, hastanın uzun süre göz seğirmesi problemi yaşaması muhtemeldir. Tedavi edilmezse kişinin görüşünü etkileyebilir hatta yüz spazmlarına yol açabilir. Yetişkinler, çocuklara göre bu duruma çok daha yatkındır.