Haber 16

Çocuklarda Şaşılık Problemi

Şaşılık, günümüzde yaygın olarak rastlanan ve her geçen yıl da görülme sıklığı artan bir sağlık problemidir.

Çocuklarda Şaşılık Problemi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 01 Mart 2016
  • Çocuklarda Şaşılık Problemi için yorumlar kapalı
  • 375 KEZ OKUNDU

Şaşılık, günümüzde yaygın olarak rastlanan ve her geçen yıl da görülme sıklığı artan bir sağlık problemidir. Temelinde göz bebeklerinin birbirine paralel konumunu kaybetmesi ve birinin diğerine göre daha aşağıya kayık şekil alması olarak açıklanabilir. Şaşılık çok çeşitli sebeplerden dolayı oluşmuş olabilir. Bazen göz kaslarındaki zayıflık bazen de genetik faktörler şaşılığı doğuştan itibaren veya sonradan ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Şaşılık bazen kalıcı bazen de kısa sürede geçici olabilir.

Örneğin göz tembelliğinden dolayı oluşan göz kaslarında zayıflama genellikle çeşitli göz egzersizleri düzenli olarak ve devamlı şekilde yapıldığında tedavisi olan niteliktedirler. Şaşılık genellikle küçük yaşta ki çocuklarda doğumdan itibaren veya sonradan yaygın olarak görülmektedir. Hamilelik döneminde annenin aldığı ani darbeler, geçirdiği kazalar veya annenin geçirdiği bebeği de etkileme derecesi yüksek olan çeşitli hastalıklar şaşılığa sebep olarak göz sağlığı uzmanları tarafından belirtilmektedir.
Şaşılığın belirtileri arasında şunları sayabiliriz: bulanık görme, çift görme, baş dönmesi, göz sulanması ,göz bebeklerinin birbirine olan paralelliğini kaybetmesi gibi belirtiler çocuğunuzda görülmeye başladıysa bu belirtilerin daha fazla ilerlemesine izin vermeden, vakit kaybetmeden göz sağlığı uzmanına gitmeli ve hem kendiniz hem de çocuğunuz için gerekli sağlık kontrollerini yaptırmalısınız.

Erken müdahale çok önemlidir. Genellikle çocukluk döneminde teşhis ve müdahale edilen göz sağlığı problemlerinden şaşılık geçici olmakta ve tam olarak tedavi edilmektedir. Şaşılık sorununda sorunun düzeyine göre çeşitli tedavi yöntemleri tercih edilmektedir. Bunlar ; gözlükle tedavi, ameliyatla tedavi, göz egzersizleri ile tedavi ve kapama tedavisi olarak sıralanabilir. Doktorunuz sizin için için en uygun yöntemi tavsiye edecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ