Haber 16

saçkıran Hastalığının Tedavisi Nasıl?

Bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan saçkıran nedeni bilinmeyen bir hastalıktır. Bu sebeple nedeni bilinmediği için tedavisine yönelik tam olarak etkili bir yöntem geliştirilmemiştir.

  • Sağlık / Son Dakika
  • 18 Kasım 2015
  • saçkıran Hastalığının Tedavisi Nasıl? için yorumlar kapalı
  • 352 KEZ OKUNDU

Saçkıran

Bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan saçkıran nedeni bilinmeyen bir hastalıktır. Bu sebeple nedeni bilinmediği için tedavisine yönelik tam olarak etkili bir yöntem geliştirilmemiştir. Vücudun her bölgelerinde saçkıran görülebilir. Bu yerler kaş, kirpik, kafa derisi gibi bölgelerdir.
Genellikle saçkıran stresli bir dönem sonrası ortaya çıkar. Başlangıç aşamasında belirgin bir özelliği olmadığından dolayı genellikle berbere gidişlerde fark edilebilir. Bu hastalık saçın büyümesini durdurarak saçın kökünden ayrılmasına sebep olur. Ancak bu hastalığın bulaşıcı özelliği bulunmamaktadır. Temas yoluyla, yeme, içme ve solunum yoluyla bulaşıcılığı mümkün değildir. Bu hastalık sıkça tekrarlandığı için kişilerin yaşam kaliteleri olumsuz yönden etkilenmektedir. Genellikle gençlerde sıkça görülen bir istemeyen durumdur. Çoğu hastalar 20 yaşın altındadır ve ilk ataklarını yaşamışlardır. Bu hastalıktan önce saçlar beklemedik ve ani bir şekilde dökülür ve daha sonra bölgede genişleme meydana gelir. Sonra saçların döküldüğü bölgede beyaz gri renkte saçlar çıkmaya başlar.
Bu rahatsızlığın nedeni belli değildir. Ancak önceden belirtiğimiz gibi stres bu hastalığın oluşmasına zemin hazırlayabilir. Ailesinde saçkıran olan kişinin bu hastalığa yakalanma şansı yüksektir.
hastalık için uygulayabileceği yöntemler vardır. Bu yöntemler arasında sarımsak tedavisi vardır. Halk arasında yaygın olarak bilinen bir yöntemdir. Sarımsak cildin hangi bölgesine sürülürse oraya tahriş eder ve o bölgenin kanlanmasını artırır. Bu sebeple kanlanma arttığı için kökün beslenmesi de dolaylı olarak artar ve yeniden tüyler çıkar. Cildi tahriş eden sarımsak gibi etkili olan salisilik asit benzeri madde içeren kremlerde kullanılabilinir. Ancak bu kremlerin kullanılması doktor kontrolünde olması gerekir çünkü krem ne kadar iyi gelse bile bazı hastalar için zararlı olabilir. Hastanın uygulayacağı sarımsak tedavisi sonuç vermiyorsa doktor tarafından hastaya krem verilebilir.

Bitkisel Tedavi Yolları Nelerdir?
Tedavi amaçlı hastalık olan bölgede bulunan saçlar tıraş edilerek bu bölge haftada iki kere yıkanır.
Hasta tarafından bir avuç kepek altı bardak suda kaynatılır. Kaynatılan karşımı süzerek içine bir bardak limon suyu bırakın. Bu yolla hastalıklı olan bölge yıkanmalıdır.
Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile bir kahve fincanı soğan suyunu birlikte karıştırın. Yapılan bu karışımı hastalıklı olan bölgeye sürün.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ