Boyun Fıtığı Ağrısına Çözüm
Kişilerde boyun ve sırt ağrıları rahatsızlığın ilk döneminde meydana gelen ağrılardır. Hastalığın giderek ilerlemesi ile oluşan ağrılar omuzlara, kollara ardından da parmaklara kadar ilerleyerek uyuşukluk tepkilerine neden olur.
Boyun ağrısı çekenlere öneriler.Boyun ağrısı olanlar ne yapmalıdır?
Boyun fıtığı ağrısı nasıl geçer?
Kişilerde boyun ve sırt ağrıları rahatsızlığın ilk döneminde meydana gelen ağrılardır. Hastalığın giderek ilerlemesi ile oluşan ağrılar omuzlara, kollara ardından da parmaklara kadar ilerleyerek uyuşukluk tepkilerine neden olur. Kuvvet azalması ve his kaybı ile ilerleyen bu hastalık tedavi edilmediği zaman güç kaybı ve kuvvet azalması hastalar da bacaklara kadar iner ve idrar kaçırma şeklinde istenmeyen durumlara neden olabilir. Hastalarda meydana gelen bu belirtilerin zaman kaybetmeden bir uzman hekim tarafından araştırılması hastalığın teşhisini kolaylaştırır. MR çekimi ve yapılan muayene sonucunda teşhis kesin olarak konulmuş olur.
Yüzme: farklı formlarda yüzme şekilleri boyun fırığı tedavisinde etkilidir. Bunun yanunda boyun kısmına kadar suya girmek boyun fıtığı ağrılarına faydalıdır. Fakat yüzme esnasında mümkün olduğunca yavaş harektelerle bunu yamalısınız. Bunun dışında havuza girerek yavaş kareketerle, hastalığının şiddetine göre boyun hareketleri yapılabilir.
Boyun Fıtığı Yastığı: Boyun fıtığı yastığı, özellikle sulu yastıklar boyun fıtığı ağrılarını dindirmek için kullanılmaktadır. Sağlık uzmanları sulu boyun fırığı yastığını tavsiye etmektedirler. Fazla su yerine az su konularak yastığın daha yumuşak olması önerilmektedir.
Melatonin: Bazı sağlık uzmanları özellikle gece boyun fıtığı ağrılarından dolayı uykusuzluk problemleri için melatonin önermektedirler. Yalnız melatonin kullanımını doktor tavsiyesiyle yapmanızı öneririz.
Magnezyum Alımı: Boyun fıtığı hastalığı veya tedavisi döneminde düzenli olarak magnezyum alımına dikkat edilmelidir. Boyun fıtığı ile mücadele döneminde doktorunuzdan magnezyum içeren yiyecekler listesi isteye bilir veya doktor kontrolünde magnezyum takviyesi yaptırabilirsiniz. Magnzeyum içeren yiyecekler listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Akupuntur: Yukrıda belirttiğimiz gibi bir çok sağlık uzmanı boyun fıtığı sorunlarını ameliyat yoluyla tedavi edilmesine karşı olduğunu söylemiştik. Bukonusu sağlık uzmanları boyun fıtığı ağrılarının ameliyat yoluyla sinirlerin ortadan kaldırılmasının sorunu çözmediği tam tersi sorunu daha da çözülmez hale getirdiğini, bunun aksine ağrılara neden olan yaşam koşullarının veya fiziki şartların ortadan kaldırılması gerektiğini savunmaktadır. Bunun için de boyun fıtığı tedavisi için akuuntur tedavisi önermektedirler. Daha doğrusu, tedavi ettikleri metodlar arasında akupunturda var. Bundan dolayı akupuntur tedavisi hakkında daha fazla bilgi ve referans almanızı öneririz.
Masaj: Sağlık uzmanları boyun fotoğı tedavisinde önerdkleri diğer bir yöntem masaj. Düzenli olarak kol, boyun kısmı, eller , sırt, ve hatta basaklar etkilenmişse bacaklar dahil genel vücutu kapsayan masajlar. Masaj esnasında, çörek otu yağı, ceviz yağı ve buğday yağı kullanılabilir. Veya bu yağlar karıştırılarak masaj esnasında kulanılabilir. Bu yağlar yardımıyla yapılan masajlar ağrılara, uyuşmaya faydalıdır. Kasların ve sinirlerin gevşemesini sağlar.
Stres Tedavisi: Kasların ve sinirlerin sağlığını stres olumsuz yönde etkileyebilir. Boyun fıtığı sürecinde stres tedavisi görmek faydalıdır. Özellikle doğal tedaviler sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir. Esanslar, tütsüler, esansiyel yağlar yardımıyla ruh sağlığının korunması tümel bir tedavi yöntemi şeklinde önerilmektedir.
Fizik Tedavisi: Eğer boyun fıtığı çok ilerlemiş durumda ise, ki muayene esnasında doktor bunu anlar, fizik tedavisi önerilebilir. Günümüzde nerdeyse özel fizik tedavi merkezleri dışında devlet hastanelerinin de içerdiği fizik tedavi merkezleri her yerde var. Bu merkezlerde fizik tedvaisi marifetiyle boyun fıtığı tedavisi edilebilir.