Susuzluk İçin Planlar Hazır
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, susuzluk için A,B,C planları olduğunu söyledi.
Bakan Eroğlu, bir dizi ziyaret için geldiği Tekirdağ’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Prof. Mikdat Kadıoğlu’nun şehirlerarası su savaşları çıkacağına dair iddialarına cevap veren Bakan Eroğlu, “Bazı muhalefet belediyeleri de biz kurtardık. İzmir susuz kalacaktı biz kurtardık. Manisa’dan Gördes Barajından 2 metre çapında 100.5 km hat ile İzmir’e su verdik. Mersin’den geliyorum. Mersin, Tarsus susuzdu, biz verdik. Su deyince mesele bizim meselemiz, biz büyük düşünüyoruz. O bakımdan merak etmesin kimse. Bazıları su kesilmesini arzu ediyor. Ama bu su akacak merak etmeyin. A planı var, B planı var, C planı var. Kaldı ki yağışlar da geliyor. Pazar ve pazartesi tekrar yağış geliyor” dedi.
TEKİRDAĞ’A 4 MÜJDELİ HABER
Tekirdağ’a, 4 müjdeleri olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünce 5 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını ve toplam 800 bin adet fidan dikileceğini kaydetti. Bakan Eroğlu, “Gelir getirecek türlerle ilgili 27 Bin 500 adet fıstık çamı dikeceğiz ve vatandaşlara dağıtacağız. Bunu ilk defa yapıyoruz. Fidanları diktikten sonra 3 yıl bakım sonunda bütün geliri vatandaşlara ait oluyor. Daha öncede Tekirdağ’ a 67 müjde vermiştim. Onların tamamı tamamlanıyor. 67 müjde de tamamlanacak, 67 artı 3 yani Tekirdağ’ a toplam 70 müjde verdik. 3 tanesi Orman teşkilatımız verdi. 2013-2014-2015 yıllarında Tekirdağ’ da yatırımlarda Hande yılı olarak ilan ettik. Bunu özetle vurgulamak istiyorum” dedi.
“ŞUBAT AYINDA 702 AMBULANS DAĞITIMI YAPIYORUZ”
Bakan Eroğlu ile birlikte Tekirdağ’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Şubat ayında 702 ambulans dağıtımı yapacaklarını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Hepinizin malumu Türkiye’nin 2002 yılında toplam ambulans sayısı 634’tü. 1 yıl dolmadan bizim dağıttığımız ambulans sayısı bin 200. Türkiye bu noktayı yakaladı. Gerek ambulans helikopterleri, ambulans uçakları ile çok farklı bir dinamiği yakaladı. Şehir hastaneleri, bölge hastaneleri ile Trakya’yı bir sağlık merkezi, sağlık turizmi merkezi yapacağız. Tekirdağ da bu anlamda dinamiği yakalayacak. Önümüzde 1 – 2 yıllık sabır gerektiren döneme ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız zaman inşallah Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan, Balkanlar’dan büyük oranda sağlıkta çok daha iyi noktada olacağız” dedi.