Haber 16

Meclis bu atamaya neden sert çıktı?

Cumhurbaşkanı Gül’ün Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yaptığı atamalar siyasetteki…

Meclis bu atamaya neden sert çıktı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Aralık 2011
  • Meclis bu atamaya neden sert çıktı? için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

Cumhurbaşkanı Gül’ün Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yaptığı atamalar siyasetteki tansiyonu da bir anda yükseltti.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  Mümtazer Türköne’yi kuruma atayan Cumhurbaşkanı Gül’e tepkisini çok sert sözlerle dile getirdi:


“Atatürk’e ‘Bu adam’ diyen, Abdullah Öcalan’ın paşa olmasını öneren Mümtazer Türköne’yi Atatürk Kültür Dil Tarih Kurumu’na atamış Sayın Cumhurbaşkanı. İşte tam bekçi. Bu kadar olur.”


TBMM Genel Kurulu’nda bütçe aleyhinde söz alan İnce, Fransa Parlamentosu’nu kınadıktan sonra Başbakan Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. İnce, ardından AKP’nin Cumhuriyet dönemi ile hesaplaştığını iddia ettiği kouşmasını şöyle sürdürdü:


“Sistem değişmedi ama sistemin sahibi değişti. Türkiye’nin özeti şudur: Siz devlet malına bonkör, vatandaşın sorununa bakarkör, Cumhuriyet değerlerine nankör, Türkiye’ye diktatör oldunuz. Atatürk’e ‘Bu adam’ diyen, Abdullah Öcalan’ın ‘paşa’ olmasını öneren Mümtazer Türköne’yi Atatürk Kültür Dil Tarih Kurumu’na atamış Sayın Cumhurbaşkanı. İşte tam bekçi. Atatürk’e ‘bu adam’ diyebilen onu destekleyen tam yerine atamış, bu kadar olur”


CANİKLİ’NİN CEVABI


İnce’nin sataştığını ifade ederek söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dünyada faşizmin çok örneği bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de de var. Türkiye’de rengarenk, çeşit çeşit, boy boy… CHP’nin tarihine bakacaksınız. Oralara baktığınız zaman diktatörlüğü de faşizmi de görürsünüz. Bakın bugüne kadar hiçbir dönemde Türkiye Cumhuriyeti hiç demokratik olmadı. Sayın başbakana yapılan eleştiriler hangi dönemde bir başbakana yapıldı. Bir yolsuzluk iddianız varsa, somut belgelerle ortaya koyarsınız. Hepsi normal vatandaş. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaksınız. Yargı değişti. Arkadaşlarınız ‘yargı arka bahçeniz, yargıya güvenmiyoruz’ falan diyor. Sizin eski alışkanlıklarınızı değiştirmeniz lazım. Eskiden arka bahçe olarak gördüğünüz yargı yok. Türkiye’de 11 bin hakim savcı tarafından seçilen yargı bağımsız. 11 bin hakimin savcının seçtiği yargıyı da yönlendirmeniz mümkün değil” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ