Haber 16

Deniz Feneri’nde tutuklama

Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı soruşturmada beş zanlı ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak…

Deniz Feneri’nde tutuklama
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Temmuz 2011
  • Deniz Feneri’nde tutuklama için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı soruşturmada beş zanlı ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 yöneticisi Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ve Mustafa Çelik tutuklandı.


Soruşturmaya ilişkin elde edilen bilgilere göre, Deniz Feneri soruşturmasında 137 klasör delil toplandı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Almanya’daki Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Erdoğan Kara tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akman ve Kahraman’ın hayırsever vatandaşların yardım için verdiği paraları Türkiye’ye getiren ‘ana kuryeler’ olarak ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ile suçlandığı öğrenilirken, diğer üç Kanal 7 yöneticisinin bu suçlamaların yanı sıra ‘örgüt üyeliği’ ve ‘evrakta sahtecilik’ ile mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.


SABAH ADLİYEYE GETİRİLDİLER


Almanya’da yürütülen Deniz Feneri e.V soruşturmasının Türkiye’deki uzantıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 temmuzda gözaltına alınan RTÜK üyesi Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ile Finans Müdürü Erdoğan Kara, dün tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Sabah saat 08.00 ‘de adliyeye getirilen şüphelilerin mahkemede avukatları da hazır bulundu.


BEŞ ŞÜPHELİYE 50 SAAT SORGU


Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz, Nadi Türkaslan ve Abdulvahap Yaren, gözaltına alınan beş şüpheliye yüzlerce soru yöneltmiş, dört gün boyunca 50 saati aşkın bir süre sorgulama yapmışlardı. Savcıların şüpheliler hakkında 137 klasör delil topladığı da belirlendi.


TERLETEN SORULAR


Taraf’ın haberine göre, Akman ve Karaman bir numaralı şüpheli ve ‘ana kuryeler’ olarak suçlandı. Savcılar, sorgu sırasında Deniz Feneri e.V bünyesinde toplanan yaklaşık 50 trilyon liranın Türkiye’ye aktarıldığını tesbit ettiğini söylediler. Bu kapsamda şüphelilere, kuryelik yapıp yapmadıkları ve paraları hangi yöntemle Türkiye’ye soktukları soruldu. Savcılar, “Yardım paralarını Kanal 7’ye aktardınız mı?” sorusunu da yöneltti. Şüpheliler ise önce yöneltilen suçlamaları reddetti ve iddialara ilişkin delillerin ortaya konmasını talep ettiler. Savcılık makamı da yapılan teknik takiplerde ele geçen diyaloglar, Kanal 7 muhasebecisi Firdevssi Ermiş’in verdiği bilgileri delil olarak gösterdi.


Şubat ayında Almanya’ya giderek oradaki soruşturma dosyası ve deliller hakkında bilgi sahibi olan savcıların, Alman yetkililerden paraların hangi tarihlerde nasıl aktarıldığı konusunda bilgi aldıkları belirtildi. Soruşturmada şüpheli sayısının beş ile sınırlı kalmadığı ve genişleyerek devam edeceği bildirildi.


OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK


Bu arada Zahid Akman, Zekeriya Karaman ve diğer Kanal 7 yöneticilerin adliyede sorgulandıkları 6 temmuzdan itibaren basın mensuplarının ifadelerin alındığı üçüncü kata çıkmaları yasaklanmıştı. Zanlıların mahkemeye sevk edilmesinin ardından dün de gazeteciler adliye binasına alınmadı. Soruşturmayı yürüten savcıların böyle bir talimat vermediğinin anlaşılması üzerine kamera ve fotoğraf makinalarını dışarıda bırakan gazeteciler, içeri girebildiler. Ancak su sefer de davanın görüldüğü birinci çıkmaları yasaklandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ